Oliwy, oleje, octy bezglutenowe
Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.
- Bez glutenuBez cukruOlej lniany tłoczony na zimno BIO 250 ml - BIO PLANETE20,56 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej lniany tłoczony na zimno BIO 250 ml - TERRA D'OMBRA15,19 zł|Producent: TERRA D'OMBRA (oliwy i oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno BIO 500 ml - EKKO19,24 zł|Producent: EKKO (oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy tłoczony na zimno BIO 500 ml - BIO PLANETE17,57 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej sezamowy (z prażonych nasion) BIO 100 ml - BIO PLANETE18,60 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej słonecznikowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno BIO 1 L - EKKO20,19 zł|Producent: EKKO (oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej słonecznikowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno BIO 500 ml - EKKO16,47 zł|Producent: EKKO (oleje)