Oliwy, oleje, octy bezglutenowe
Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.
- Bez glutenuBez cukruOlej do smażenia z oliwą z oliwek extra virgin BIO 1 L - BIO PLANETE39,11 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej sezamowy tłoczony na zimno BIO 500 ml - JULES BROCHENIN42,32 zł|Producent: JULES BROCHENIN (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej z czarnuszki tłoczony na zimno BIO 100 ml - DARY NATURY44,24 zł|Producent: DARY NATURY - inne
- Bez glutenuBez cukruOlej z czarnuszki tłoczony na zimno BIO 250 ml - BATOM48,22 zł|Producent: BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)
- Bez glutenuBez cukruOlej z wiesiołka tłoczony na zimno BIO 100 ml - DARY NATURY42,06 zł|Producent: DARY NATURY - inne
- Bez glutenuBez cukruOliwa z oliwek extra virgin BIO 500 ml - BORDONI (ECONATURE)50,06 zł|Producent: BORDONI (oleje, oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOliwa z oliwek z olejem słonecznikowym do gotowania i smażenia BIO 750 ml - BYODO49,56 zł|Producent: BYODO (sosy, majonezy, musztardy)