Oliwy, oleje, octy bezglutenowe

Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.

  1. Olej sezamowy tłoczony na zimno BIO 500 ml - BORDONI (ECONATURE)
    Bez glutenu
    Bez cukru
    Olej sezamowy tłoczony na zimno BIO 500 ml - BORDONI (ECONATURE)
    36,41 zł
    |
  2. Olej z pestek dyni (z prażonych pestek) tłoczony na zimno BIO 250 ml - BORDONI (ECONATURE)
    Bez glutenu
    Bez cukru
    Olej z pestek dyni (z prażonych pestek) tłoczony na zimno BIO 250 ml - BORDONI (ECONATURE)
    39,62 zł
    |
na stronę