Oliwy, oleje, octy bezglutenowe

Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.

  1. Olej z pestek dyni tłoczony na zimno BIO 500 ml - DARY NATURY
    Bez glutenu
    Bez cukru
    Olej z pestek dyni tłoczony na zimno BIO 500 ml - DARY NATURY
    96,75 zł
    |
  2. Oliwa z oliwek extra virgin łagodna BIO 1 L - BIO PLANETE
    Bez glutenu
    Bez cukru
    Oliwa z oliwek extra virgin łagodna BIO 1 L - BIO PLANETE
    95,53 zł
    |
na stronę