Oliwy, oleje, octy bezglutenowe
Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.
- Bez glutenuBez cukruOlej z miąższu awokado tłoczony na zimno BIO 250 ml - BIO PLANETE53,58 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej z nasion pokrzywy tłoczony na zimno BIO 250 ml - DARY NATURY40,75 zł|Producent: DARY NATURY - inne BIO
- Bez glutenuBez cukruOlej z orzechów włoskich (z prażonych orzechów) BIO 100 ml - BIO PLANETE31,91 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej z pestek dyni tłoczony na zimno BIO 100 ml - DARY NATURY22,11 zł|Producent: DARY NATURY - inne BIO
- Bez glutenuBez cukruOlej z pestek dyni tłoczony na zimno BIO 250 ml - BIO PLANETE53,58 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej z pestek dyni tłoczony na zimno BIO 250 ml - DARY NATURY51,15 zł|Producent: DARY NATURY - inne BIO
- Bez glutenuBez cukruOlej z pestek dyni tłoczony na zimno BIO 250 ml - RAW ORGANIC FOOD33,64 zł|Producent: SMAAKT (produkty spożywcze)