Oliwy, oleje, octy bezglutenowe
Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.
- Bez glutenuBez cukruOlej do gotowania i smażenia BIO 1 L - BIO PLANETE30,71 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej do smażenia z oliwą z oliwek extra virgin BIO 500 ml - BIO PLANETE24,23 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej kokosowy bezwonny BIO 670 ml - BIO FOOD25,52 zł|Producent: BIO FOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)
- Bez glutenuBez cukruOlej konopny tłoczony na zimno BIO 250 ml - BATOM28,60 zł|Producent: BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno BIO 1 L - EKKO28,85 zł|Producent: EKKO (oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy do smażenia bezglutenowy BIO 500 ml - BIO FOOD31,35 zł|Producent: BIO FOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)