Oliwy, oleje, octy bezglutenowe
Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.
- Bez glutenuBez cukruDressing do dań na zimno 2-fazowy BIO 250 ml - BIO PLANETE34,27 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej kokosowy virgin BIO 500 ml - COCOMI37,25 zł|Producent: COCOMI (wody kokosowe, oleje kokosowe, śmietanki)
- Bez glutenuBez cukruOlej lniany tłoczony na zimno BIO 500 ml - BARWY ZDROWIA40,80 zł|Producent: BARWY ZDROWIA (oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej sezamowy (z prażonych nasion) bezglutenowy BIO 250 ml - TERRASANA34,89 zł|Producent: TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne)
- Bez glutenuBez cukruOlej z czarnuszki tłoczony na zimno BIO 100 ml - BIO PLANETE40,50 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej z nasion pokrzywy tłoczony na zimno BIO 250 ml - DARY NATURY41,56 zł|Producent: DARY NATURY - inne BIO