Bułka tarta bezglutenowa 500 g - BALVITEN
Bułka tarta bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki 500 g - idealna do panierek, farszy i zapiekanek. Doskonale nadaje się do obtaczania kotletów i zasmażek. Może być również używana do posypywania form do ciasta, zapobiegając przywieraniu. Naturalny zagęszczacz potraw. Skład: skrobia kukurydziana, olej rzepakowy, cukier, glukoza, drożdże, sól. Wartość odżywcza w 100 g: 1792 kJ/424 kcal, tłuszcz - 7,7 g, węglowodany - 85 g, błonnik - 4,3 g. Wyprodukowano w Polsce przez BALVITEN. Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu. Niska cena. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, olej rzepakowy, cukier, glukoza, drożdże, sól, substancja zagęszczająca: guma guarGuma guar - właściwości i zastosowania; błonnik ziemniaczany, woda, substancja spulchniająca: węglany sodu.
OPIS
Bułka tarta najczęściej stosowana jest jako składnik panierek, farszy lub zapiekanek. Doskonale nadaje się do obtaczania kotletów lub do zasmażek.
Używana jest również do posypywania form do ciasta, co zapobiega jego przywieraniu.
Poza tym jest naturalnym zagęszczaczem różnego rodzaju potraw, np. kotletów mielonych czy sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1792 kJ/424 kcal
Tłuszcz - 7,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 85 g
w tym cukry - 6,7 g
Błonnik - 4,3 g
Białko - 1,5 g
Sól - 1,7 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać: MLEKO, SOJĘ, JAJA, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5907653103919 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.560000 |
| Producent | BALVITEN (chleby, mieszanki do wypieku) |
| Adres producenta | Balviten, aleja wojciecha korfantego 191, 40-153 katowice |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 60 |