Cukier trzcinowy mascobado bezglutenowy BIO 500 g - ALTERNATIVA3

20,70 zł
W magazynie

Cukier trzcinowy mascobado bio, 500 g, bez glutenu. Wyprodukowany na Filipinach przez ALTERNATIVA. Naturalny skład, niskokaloryczny. Idealny do słodzenia napojów i ciast. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. #zakreconysloik

Cukier trzcinowy mascobado bezglutenowy BIO 500 g - ALTERNATIVA3 jest do kupienia w przyrostach co 1
Bez GLUTENU

Opis

SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.

OPIS
Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1573 kJ/376 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 93,6 g
w tym cukry: 90,7 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN8435030563003
Waga całkowita (kg)0.520000
ProducentALTERNATIVA3 (kawy, lizaki, cukier, kakao)
Adres producentaAlternativa3 s.c.c.l, cr. ctra. castellar 526, 8227 terrassa (barcelona)
Certyfikat BIOCertyfikat bio
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

ProduktBez glutenu (deklaracja)
Gwarantowany termin przydatności (dni)120
Kraj pochodzenia składnikówFilipiny

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: