Cukier trzcinowy mascobado bezglutenowy BIO 500 g - ALTERNATIVA3
Cukier trzcinowy mascobado bio, 500 g, bez glutenu. Wyprodukowany na Filipinach przez ALTERNATIVA. Naturalny skład, niskokaloryczny. Idealny do słodzenia napojów i ciast. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.
OPIS
Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1573 kJ/376 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 93,6 g
w tym cukry: 90,7 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 8435030563003 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.520000 |
| Producent | ALTERNATIVA3 (kawy, lizaki, cukier, kakao) |
| Adres producenta | Alternativa3 s.c.c.l, cr. ctra. castellar 526, 8227 terrassa (barcelona) |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
| Kraj pochodzenia składników | Filipiny |