Cukier trzcinowy
Cukier trzcinowy to nierafinowany cukier, otrzymywany jest z trzciny cukrowej. Cukier ekologiczny ma charakterystyczny karmelowy zapach i posmak. Jego barwa waha się od złotawej, przez rudą aż do ciemnobrązowej. Jest on mniej kaloryczny niż tradycyjny biały cukier, czy brązowy cukier z buraka cukrowego.
- Bez glutenuCukier trzcinowy demerara BIO 1 kg - THE PLANET17,17 zł|Producent: THE PLANET (Zakupy przyjazne Ziemi)
- Bez glutenuCukier trzcinowy mascobado bezglutenowy BIO 500 g - ALTERNATIVA320,70 zł|Producent: ALTERNATIVA3 (kawy, lizaki, cukier, kakao)
- Bez glutenuCukier trzcinowy panela BIO 1 kg - BIO PLANET20,74 zł|Producent: BIO PLANET - seria CZERWONA (cukry, syropy)
- Bez glutenuCukier trzcinowy panela BIO 500 g - BIO PLANET11,65 zł|Producent: BIO PLANET - seria CZERWONA (cukry, syropy)