Dżem rabarbarowy z cynamonem o obniżonej zawartości cukru bezglutenowy 235 g - KROKUS

10,45 zł
W magazynie

Dżem rabarbarowy z cynamonem o obniżonej zawartości cukru. Wyprodukowany w Polsce przez KROKUS. Posiada wyważony słodko-kwaśny smak i został przygotowany z 45 g owoców na 100 g produktu. Zawiera ponad 30% mniej cukrów niż inne dżemy. Bezcukrowy i bezglutenowyProdukty bezglutenowe. #zakreconysloik

Dżem rabarbarowy z cynamonem o obniżonej zawartości cukru bezglutenowy 235 g - KROKUS jest do kupienia w przyrostach co 1
Bez GLUTENU

Opis

SKŁADNIKI
rabarbar (51 %), cukier, sok z cytryny, pektyny - substancja żelująca, cynamon (0,12 %).

OPIS
Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu.
Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.
Dżem rabarbarowy z cynamonem produkujemy z łodyg rabarbaru pociętych na niewielkie kawałki. Ma on wyważony słodko – kwaśny smak. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 607 kJ/143 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 34 g
Białko: 0,7 g
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5906732622839
Waga całkowita (kg)0.400000
ProducentKROKUS (przetwory owocowe i warzywne)
Adres producentaKrokus przetwórnia owoców i warzyw czesław caryk sp.j. pająków 25 b, 26-704 przyłęk
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

ProduktBez glutenu (deklaracja)
Gwarantowany termin przydatności (dni)90
Kraj pochodzenia składnikówPolska

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: