Dżem rabarbarowy z cynamonem o obniżonej zawartości cukru bezglutenowy 235 g - KROKUS
Dżem rabarbarowy z cynamonem o obniżonej zawartości cukru. Wyprodukowany w Polsce przez KROKUS. Posiada wyważony słodko-kwaśny smak i został przygotowany z 45 g owoców na 100 g produktu. Zawiera ponad 30% mniej cukrów niż inne dżemy. Bezcukrowy i bezglutenowyProdukty bezglutenowe. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
rabarbar (51 %), cukier, sok z cytryny, pektyny - substancja żelująca, cynamon (0,12 %).
OPIS
Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu.
Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.
Dżem rabarbarowy z cynamonem produkujemy z łodyg rabarbaru pociętych na niewielkie kawałki. Ma on wyważony słodko – kwaśny smak. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 607 kJ/143 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 34 g
Białko: 0,7 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5906732622839 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.400000 |
| Producent | KROKUS (przetwory owocowe i warzywne) |
| Adres producenta | Krokus przetwórnia owoców i warzyw czesław caryk sp.j. pająków 25 b, 26-704 przyłęk |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
| Kraj pochodzenia składników | Polska |