Makarony z semoliny

Makarony z semoliny, czyli mąki durum, stanowią zdrowszą alternatywę wobec zwykłych makaronów. Warto wybierać takie makarony przede wszystkim ze względu na fakt, że zawierają wiele cennych dla naszego organizmu składników odżywczych, takich jak fosfor, potas, magnezMagnez - czym jest i jak działa, żelazo, mangan czy cynk, oraz witaminy z grupy B. Makarony z semoliny charakteryzują się również niższym indeksem glikemicznym niż zwykłe makarony. Warto zwrócić również uwagę na fakt, że dzięki zawartości luteiny makarony z semoliny mogą korzystnie wpływać na nasz wzrok.

  1. Bez cukru
    Makaron (semolinowy) gomitini kolanka BIO 500 g - LA BIO IDEA
    10,51 zł
    |
  2. Bez cukru
    Makaron (semolinowy) orzo BIO 400 g - LA BIO IDEA
    13,98 zł
    |
na stronę