Makarony z semoliny
Makarony z semoliny, czyli mąki durum, stanowią zdrowszą alternatywę wobec zwykłych makaronów. Warto wybierać takie makarony przede wszystkim ze względu na fakt, że zawierają wiele cennych dla naszego organizmu składników odżywczych, takich jak fosfor, potas, magnezMagnez - czym jest i jak działa, żelazo, mangan czy cynk, oraz witaminy z grupy B. Makarony z semoliny charakteryzują się również niższym indeksem glikemicznym niż zwykłe makarony. Warto zwrócić również uwagę na fakt, że dzięki zawartości luteiny makarony z semoliny mogą korzystnie wpływać na nasz wzrok.
- Bez cukruMakaron (semolinowy razowy) fusilli BIO 500 g - ALCE NERO8,98 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Bez cukruMakaron (semolinowy razowy) penne BIO 500 g - ALCE NERO8,98 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Bez cukruMakaron (semolinowy razowy) spaghetti BIO 500 g - ALCE NERO7,95 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Bez cukruMakaron (semolinowy) farfalle BIO 500 g - ALCE NERO8,47 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Bez cukruMakaron (semolinowy) fusilli BIO 500 g - ALCE NERO8,98 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Bez cukruMakaron (semolinowy) spaghetti BIO 500 g - ALCE NERO7,63 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)