Makarony z semoliny

Makarony z semoliny, czyli mąki durum, stanowią zdrowszą alternatywę wobec zwykłych makaronów. Warto wybierać takie makarony przede wszystkim ze względu na fakt, że zawierają wiele cennych dla naszego organizmu składników odżywczych, takich jak fosfor, potas, magnezMagnez - czym jest i jak działa, żelazo, mangan czy cynk, oraz witaminy z grupy B. Makarony z semoliny charakteryzują się również niższym indeksem glikemicznym niż zwykłe makarony. Warto zwrócić również uwagę na fakt, że dzięki zawartości luteiny makarony z semoliny mogą korzystnie wpływać na nasz wzrok.

  1. Bez cukru
    Makaron (semolinowy) penne BIO 500 g - ALCE NERO
    9,93 zł
    |
  2. Bez cukru
    Makaron (semolinowy) spaghetti BIO 5 kg - HORECA
    70,53 zł
    |
  3. Bez cukru
    Makaron (semolinowy) spaghetti BIO 500 g - ALCE NERO
    8,84 zł
    |
  4. Bez cukru
    Makaron (semolinowy) spaghetti BIO 500 g - VITALIANA
    9,87 zł
    |
  5. Bez cukru
    Makaron (semolinowy) tortiglioni BIO 500 g- VITALIANA
    9,87 zł
    |
Strona
na stronę