Mąki bezglutenowe
Mąki bezglutenowe charakteryzują się ogromną różnorodnością smaku, zapachu, ale i również sposobów ich wykorzystywania. Mąka bezglutenowa bez problemu może zastąpić tradycyjne mąki pszenne w tak podstawowych wyrobach jak pizza, pierogi, czy nawet chleb. Nawet wręcz wypieki z użyciem mąki bezglutenowej są bardziej kruche, mniej pulchne, a dzięki dodatkom zawartym w danej mące ich smak jest jeszcze bardziej podkręcony, wyraźny i oryginalny. Mąka bezglutenowa dominuje nad mąką pszenną, tym, że nie wpływa negatywnie na sen, nie rozpycha.
- Bez glutenuBez cukruMąka gryczana bezglutenowa BIO 500 g - PROBIO17,00 zł|Producent: PROBIO (mieszanki do wypieków, mąki)
- Bez glutenuBez cukruMąka kasztanowa bezglutenowa BIO 250 g - BIO PLANET14,31 zł|Producent: BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE
- Bez glutenuBez cukruMąka kokosowa odtłuszczona bezglutenowa BIO 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN10,58 zł|Producent: PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze)
- Bez glutenuBez cukruMąka kukurydziana bezglutenowa BIO 450 g - PROBIO6,15 zł|Producent: PROBIO (mieszanki do wypieków, mąki)
- Bez glutenuBez cukruMąka kukurydziano - gryczana do polenty bezglutenowa BIO 500 g - PASTA NATURA9,87 zł|Producent: PASTA NATURA (makarony bezglutenowe)