Mąki bezglutenowe
Mąki bezglutenowe charakteryzują się ogromną różnorodnością smaku, zapachu, ale i również sposobów ich wykorzystywania. Mąka bezglutenowa bez problemu może zastąpić tradycyjne mąki pszenne w tak podstawowych wyrobach jak pizza, pierogi, czy nawet chleb. Nawet wręcz wypieki z użyciem mąki bezglutenowej są bardziej kruche, mniej pulchne, a dzięki dodatkom zawartym w danej mące ich smak jest jeszcze bardziej podkręcony, wyraźny i oryginalny. Mąka bezglutenowa dominuje nad mąką pszenną, tym, że nie wpływa negatywnie na sen, nie rozpycha.
- Bez glutenuBez cukruMąka z zielonego groszku bezglutenowa BIO 450 g - PROBIO11,60 zł|Producent: PROBIO (mieszanki do wypieków, mąki)
- Bez cukruZakwas chlebowy żytni liofilizowany BIO 35 g - DARY NATURY7,11 zł|Producent: DARY NATURY - inne BIO
- Bez cukruZakwas chlebowy żytni w proszku BIO 30 g - BIOVEGAN7,70 zł|Producent: BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże)
- Bez cukruZakwas chlebowy żytni w płynie BIO 150 g - BIOVEGAN12,82 zł|Producent: BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże)