Mąki bezglutenowe
Mąki bezglutenowe charakteryzują się ogromną różnorodnością smaku, zapachu, ale i również sposobów ich wykorzystywania. Mąka bezglutenowa bez problemu może zastąpić tradycyjne mąki pszenne w tak podstawowych wyrobach jak pizza, pierogi, czy nawet chleb. Nawet wręcz wypieki z użyciem mąki bezglutenowej są bardziej kruche, mniej pulchne, a dzięki dodatkom zawartym w danej mące ich smak jest jeszcze bardziej podkręcony, wyraźny i oryginalny. Mąka bezglutenowa dominuje nad mąką pszenną, tym, że nie wpływa negatywnie na sen, nie rozpycha.
- Bez glutenuBez cukruMieszanka do wypieku ciasta drożdżowego bezglutenowa 200 g - CELIKO5,07 zł|Producent: CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
- Bez glutenuBez cukruMieszanka na muffiny czekoladowe z kremem budyniowym bezglutenowa 310 g - CELIKO12,82 zł|Producent: CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)