Fasolka adzuki BIO 400 g - BIO PLANET
Fasolka adzuki BIO 400 g - BIO PLANET to ekologiczna i smaczna propozycja dla miłośników zdrowej kuchni. Dodatek do różnych potraw zbożowych, zup i dań jednogarnkowych. Bez glutenu i cukru. WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Sprawdź więcej na #zakreconysloik.
Opis
SKŁADNIKI
fasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1375 kJ / 329 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 50 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 13 g
Białko - 20 g
Sól - 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 5907814660602 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.410000 |
Producent | BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe) |
Adres producenta | Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Kraj pochodzenia składników | Chiny |
Rozszerzony opis | Szukasz odżywczego dodatku do swoich potraw? Chcesz czerpać korzyści z ekologicznych produktów? Poznaj naszą nowość - fasolkę adzuki BIO od BIO PLANET. Ta chińska fasolka o słodko-orzechowym smaku z pewnością spełni Twoje oczekiwania! Fasolka adzuki BIO została wyprodukowana przez renomowaną markę BIO PLANET, która specjalizuje się w produkcji żywności ekologicznej. Ta wersja fasolki jest częścią serii ZIELONA, która skupia się na produktach strączkowych. Nasza fasolka adzuki pochodzi z Chin i ma wszelkie niezbędne certyfikaty, gwarantujące jej ekologiczne pochodzenie. Fasolka adzuki BIO to przede wszystkim bogactwo składników odżywczych. W 100 g produktu znajdziesz tylko 0,5 g tłuszczu, aż 50 g węglowodanów, 13 g błonnika i aż 20 g białka. Ta fasolka jest również niskosodowa, co jest szczególnie ważne dla osób dbających o swoje zdrowie. Korzystanie z fasolki adzuki BIO to czysta przyjemność i prostota w kuchni. Możesz ją dodać jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych, a także wykorzystać w pastach, pasztetach, zupach i potrawach jednogarnkowych. Przygotowanie fasolki jest bardzo proste - po wcześniejszym namoczeniu kilka godzin i przepłukaniu, gotuj ją do miękkości przez około 60 minut. Solenie fasolki zalecamy pod koniec gotowania. Podczas spożywania fasolki adzuki BIO możesz poczuć się dobrze, wiedząc, że sięgasz po ekologiczne oraz wartościowe składniki. Ta fasolka posiada certyfikat bio, co dodatkowo potwierdza jej wysoką jakość. Nasza fasolka jest również bezglutenowa, co jest istotne dla osób mających nietolerancję glutenu. Fasolka adzuki BIO to produkt idealny dla osób prowadzących wegetariański lub wegański styl życia. Świetnie sprawdzi się jako odżywczy dodatek do Twojej codziennej diety, dostarczając cennych składników odżywczych. Zachęcamy do spróbowania fasolki adzuki BIO od BIO PLANET i odkrycia jej orzechowego smaku. Przechowuj ją w suchym i chłodnym miejscu, tak aby zachować jej wyjątkowe właściwości. Postaw na naturalność i ekologię - fasolka adzuki BIO jest dobrym wyborem. |