Sos waniliowy bezglutenowy BIO (2 x 16 g) 32 g - BIOVEGAN

36,80 zł
W magazynie

Naturalny, bio sos waniliowy bezglutenowyProdukty bezglutenowe BIOVEGAN doskonale komponuje się z deserami i słodkimi potrawami. Wyprodukowany w Niemczech z certyfikowanych składników ekologicznych. Prosty w przygotowaniu, idealny do pancake'ów czy koktajli. #zakreconysloik

Sos waniliowy bezglutenowy BIO (2 x 16 g) 32 g - BIOVEGAN jest do kupienia w przyrostach co 1
Bez GLUTENU
Bez cukru

Opis

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, wanilia Bourbon* (2,7%), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Sos waniliowy doskonale komponuje się ze strudlem jabłkowym, lodami i świeżymi owocami.
Do przygotowania sosu uprzednio przygotuj: 400 ml napoju roślinnego lub MLEKA oraz 2 łyżki cukru trzcinowego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj 5 łyżek napoju roślinnego/mleka z 1 torebką proszku na gładką masę. Pozostały płyn zagotuj z 2 łyżkami cukru trzcinowego. Dodaj wymieszany proszek i gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Przed podaniem ubij trzepaczką (zapobiegnie to tworzeniu się kożucha).
Porada: Aby uzyskać bardziej sztywną konsystencję, użyj mniej płynu. Konsystencja może się znacznie różnić w przypadku stosowania niektórych napojów roślinnych (np. napojów ryżowych)
Sos waniliowy można jeść na zimno lub na ciepło.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g proszku
Wartość energetyczna: 1483 kJ/354 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,5 g
Sól: 1,3 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, SOJĘ, łubin

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN4005394286272
Waga całkowita (kg)0.050000
ProducentBIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże)
Adres producentaBiovegan gmbh, biovegan allee 1, 56579 bonefeld
Certyfikat BIOCertyfikat bio
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

ProduktBez glutenu (deklaracja)
Produkt

Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach)

Gwarantowany termin przydatności (dni)120
Rozszerzony opis

Sos waniliowy bezglutenowy BIO marki BIOVEGAN to idealne uzupełnienie deserów oraz słodkich przekąsek. Skomponowany z naturalnych składników, w tym ekologicznej skrobi kukurydzianej oraz prawdziwej wanilii Bourbon, ten produkt nie tylko nadaje wyjątkowy smak, ale także jest odpowiedni dla osób poszukujących zdrowszych i bardziej naturalnych opcji. Produkowany w Niemczech, z certyfikatem bio, ten sos waniliowy jest idealnym dodatkiem do strudla jabłkowego czy lodów. Łatwy w przygotowaniu - wystarczy dodać napój roślinny i cukier trzcinowy oraz zagotować. Można go podawać na zimno lub na ciepło, co sprawia, że jest wszechstronnym produktem do wielu potraw. Pozbawiony glutenu i cukru, ten wegański sos waniliowy zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Daj się zainspirować i dodaj odrobinę luksusu do swoich deserów z Sosem waniliowym bezglutenowym BIO od BIOVEGAN!

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: