Jagnięcina dojrzewająca plastry bezglutenowa 65 g - PAWĘTA
PAWĘTA Jagnięcina dojrzewająca 65 g — Polska, wędzona, 31,6 g białka, bez fosforanów. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
udziec jagnięcy b/k, sól, glukoza, kultury starterowe bakterii, substancja konserwująca: azotyn sodu.
OPIS
Produkt mięsny, surowy, dojrzewający, wędzony. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Ze 154 g mięsa wyprodukowano 100 g wędliny dojrzewającej. Bez fosforanów, bez laktozy, bez glutenu.
Zadbaj o zdrowe jedzenie dla siebie i swoich bliskich. Postaw na mięso najwyższej klasy. Nasze wędliny to pełnia smaku i wartości odżywczych w jednym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 854 kJ/203 kcal
Tłuszcz: 7,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Węglowodany: 4,1 g
w tym cukry: 1,8 g
Białko: 31,6 g
Sól: 5,8 g
UWAGA
Obecność białego nalotu na wędlinach to naturalny efekt aktywności szlachetnych kultur starterowych bakterii kwasu mlekowego uczestniczących w procesie dojrzewania oraz krystalizacji soli podczas suchego peklowania.
Występowanie różnych barw jest wynikiem zmiany struktury mięsa podczas cięcia (tęczowy kolor i zjawisko załamania światła) oraz braku używania przeciwutleniaczy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5906301065562 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.100000 |
| Producent | PAWĘTA (szynki dojrzewające) |
| Adres producenta | Quality meat pawęta sp. z o.o. krokocice, ul. kolonia 2a, 98-240 szadek. nip:8291752127 |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
| Produkt | Chłodniczy |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 30 |