Mąka teff BIO 400 g - BIO PLANET
Mąka teff BIO 400g - ekologiczna i pochodząca z Republiki Południowej Afryki. Dodaje potrawom delikatnego orzechowego aromatu i jest idealna do pieczenia chleba, ciast, placków czy naleśników. Może również być stosowana jako zagęstnik do zup i sosów. Niska cena, certyfikat bio i bezglutenowość to dodatkowe zalety. Dostępna od producenta BIO PLANET. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka teff 100 %.
OPIS
Ekologiczna mąka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej. Dodaje potrawom lekko orzechowego aromatu. Od wieków stosowana przez ludność z krajów afrykańskich do przyrządzania tradycyjnego chleba, zwanego injera. Polecamy do wypieku pieczywa, placków, ciast, ciasteczek, naleśników, a także jako zagęstnik do zup i sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1462 kJ/346 kcal
Tłuszcz 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 65 g
w tym cukry 5,6 g
Błonnik 7,9 g
Białko 12 g
Sól 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5902175869817 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.420000 |
| Producent | BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE |
| Adres producenta | Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 60 |
| Kraj pochodzenia składników | Bułgaria |