Mąka z ciecierzycy BIO 400 g - BIO PLANET
Mąka z ciecierzycy BIO 400 g - pyszny dodatek do pieczywa, makaronów i innych potraw. Bezglutenowa i wegetariańska. Wyprodukowana w Turcji przez BIO PLANET. Idealna do zagęszczania zup i sosów. Certyfikowana mąka ekologiczna. Niska cena. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z ciecierzycy 100 %.
OPIS
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy jako dodatek do wypieku pieczywa oraz jako składnik ciasta na gofry i naleśniki socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonale nadaje się do zagęszczania zup i sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1518 kJ/361 kcal
Tłuszcz: 6,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 48 g
w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 13 g
Białko: 22 g
Sól: 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5907814668448 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.420000 |
| Producent | BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE |
| Adres producenta | Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 160 |
| Kraj pochodzenia składników | Turcja |