Mąka żytnia typ 960 BIO 1 kg - BIO PLANET
Mąka żytnia typ 960 BIO 1 kg - idealna do wypieku ciemnego chleba, ciast i pizzy. Wyprodukowana w Austrii z certyfikowanego składnika ekologicznego. Niska cena, wysoka wartość odżywcza: 1395 kJ / 330 kcal, 6,9 g białka. Alergeny: gluten, orzechy, sezamPoczytaj o właściwościach i zastosowaniu sezamu, soja. Przechowywać w suchym miejscu. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 960
OPIS
Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Mąkę żytnią typ 960 polecamy do wypieku ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu na żur.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1431 kJ / 338 kcal
Tłuszcz - 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 70 g
w tym cukry - 2,4 g
Błonnik - 8,3 g
Białko - 8,2 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5907814660220 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 1.020000 |
| Producent | BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE |
| Adres producenta | Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 60 |
| Kraj pochodzenia składników | Austria |