Makaron (kukurydziano - ryżowy) świderki bezglutenowy BIO 250 g - ALCE NERO
Makaron (kukurydziano-ryżowy) fusilli bezglutenowyProdukty bezglutenowe BIO 250 g - ALCE NERO. Wyprodukowany w Włoszech przez renomowaną firmę ALCE NERO, certyfikowany składnik ekologiczny. Idealny dla osób z nietolerancją glutenu. Szybki i prosty w przygotowaniu. Wysoka jakość składników. Niska cena. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* (80 %), mąka ryżowa* (20 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 8-11 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1491 kJ/355 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 78 g
w tym cukry - 2,0 g
Błonnik - 1,0 g
Białko - 7,0 g
Sól - 0,05 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ŁUBIN oraz SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 8009004811539 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.280000 |
| Producent | ALCE NERO (włoskie produkty) |
| Adres producenta | Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo) |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
| Kraj pochodzenia składników | Włochy |