Makaron (kukurydziano - ryżowy) świderki bezglutenowy BIO 250 g - ALCE NERO

11,99 zł
W magazynie

Makaron (kukurydziano-ryżowy) fusilli bezglutenowyProdukty bezglutenowe BIO 250 g - ALCE NERO. Wyprodukowany w Włoszech przez renomowaną firmę ALCE NERO, certyfikowany składnik ekologiczny. Idealny dla osób z nietolerancją glutenu. Szybki i prosty w przygotowaniu. Wysoka jakość składników. Niska cena. #zakreconysloik

Makaron (kukurydziano - ryżowy) świderki bezglutenowy BIO 250 g - ALCE NERO jest do kupienia w przyrostach co 1
Bez GLUTENU
Bez cukru

Opis

SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* (80 %), mąka ryżowa* (20 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 8-11 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1491 kJ/355 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 78 g
w tym cukry - 2,0 g
Błonnik - 1,0 g
Białko - 7,0 g
Sól - 0,05 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ŁUBIN oraz SOJĘ.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN8009004811539
Waga całkowita (kg)0.280000
ProducentALCE NERO (włoskie produkty)
Adres producentaAlce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo)
Certyfikat BIOCertyfikat bio
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

ProduktBez glutenu (deklaracja)
Produkt

Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach)

Gwarantowany termin przydatności (dni)120
Kraj pochodzenia składnikówWłochy

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: