Makaron (kukurydziany) penne bezglutenowy 450 g - CIVITA
Makaron penne kukurydziany bezglutenowyProdukty bezglutenowe 450g od CIVITA, wyprodukowany na Węgrzech. Szybki i łatwy sposób na pyszne dania dla osób nietolerujących glutenu. Niska cena! #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać sól, olej i makaron. Gotować 6 - 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1435 kJ / 338 kcal
Tłuszcz: 0,85 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 75,83 g
w tym cukry: 0,81 g
Błonnik: 3,02 g
Białko: 5,32 g
Sól: 0,05 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu
Dodatkowe informacje
EAN | 5999885485307 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.480000 |
Producent | CIVITA (makarony) |
Adres producenta | Agri-corn kft., hungary 4275 monostorpályi, táncsics u. 101. |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
Rozszerzony opis | Jeśli szukasz zdrowej alternatywy dla tradycyjnego makaronu, to Makaron kukurydziany penne bezglutenowy 450g od firmy CIVITA jest idealnym wyborem dla Ciebie. Wyprodukowany w Węgry, ten makaron bezglutenowy jest doskonałą propozycją dla osób z nietolerancją glutenu. Składający się wyłącznie z mąki kukurydzianej, ten makaron jest nie tylko bezglutenowy, ale także wegetariański i wegański. Gotowanie tego makaronu jest szybkie i proste - wystarczy zagotować wodę, dodać makaron i gotować przez 6-10 minut. Po ugotowaniu można go doprawić według własnego uznania. Ten makaron zawiera również błonnik i jest niskokaloryczny, co czyni go idealnym wyborem dla osób dbających o zdrową dietę. Przechowuj w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, aby zachować jego świeżość. Daj mu szansę i rozkoszuj się smakiem zdrowego makaronu bez glutenu! |