Makaron proteinowy (wielowarzywny) penne bezglutenowy BIO 250 g - PASTA NATURA
Makaron proteinowy penne bezglutenowyProdukty bezglutenowe BIO od PASTA NATURA z mąką z soczewicy, ciecierzycy, grochu i fasoli. WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego i bogaty w białko oraz błonnik. Wyprodukowany we Włoszech. Idealny wybór dla osób dbających o zdrowie i dietę. Teraz dostępny w atrakcyjnej cenie! #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
25 % mąka z soczewicy*, 25 % mąka z ciecierzycy*, 25 % mąka z grochu*, 25 % mąka z fasoli*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 4 - 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1296 kJ / 307 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 14 g
Białko: 21 g
Sól: 0,005 g
Potas: 877 mg (44 %)**
Magnez: 113 mg (30 %)**
Żelazo: 7 mg (50 %)**
Miedź: 0,97 mg (97 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Dodatkowe informacje
EAN | 8050534144635 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.280000 |
Producent | PASTA NATURA (makarony bezglutenowe) |
Adres producenta | Pasta natura srl |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 180 |
Rozszerzony opis | Makaron proteinowy penne bezglutenowy od PASTA NATURA to idealny wybór dla wszystkich miłośników zdrowej żywności. Wyprodukowany we Włoszech z ekologicznych składników roślinnych, ten produkt nie tylko zachwyca swoim smakiem, ale także bogactwem składników odżywczych. Zawierający aż 25% mąki z soczewicy, ciecierzycy, grochu i fasoli, ten makaron jest doskonałym źródłem białka i błonnika. Dzięki prostej metodzie przygotowania w kilka minut możesz stworzyć pyszne danie, które zaspokoi Twoje podniebienie i dostarczy cennych składników. Idealny wybór dla wegetarian i wszystkich, którzy cenią sobie ekologiczne i zdrowe jedzenie. Wprowadź zdrową odmianę do swojej diety dzięki makaronowi proteinowemu od PASTA NATURA. |