Makaron (ryżowy) penne bezglutenowy BIO 250 g - BARTOLINI
Makaron ryżowy penne bezglutenowyProdukty bezglutenowe BIO 250 g od BARTOLINI to delikatny i smaczny produkt, idealny dla osób nietolerujących glutenu. Wyprodukowany w Polsce, certyfikowany jako ekologiczny. Doskonały skład i wartości odżywcze.#zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka ryżowa.
OPIS
Makaron ryżowy wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowyProdukty bezglutenowe, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (11-13 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1499 kJ/353 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 77,5 g
w tym cukry: 0,4 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 8,1 g
Sól: <0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
Dodatkowe informacje
EAN | 5901902004750 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.270000 |
Producent | BARTOLINI (makarony) |
Adres producenta | P.p.h. tabit sp. z o.o., kołłątaja 44, 05-402 otwock |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 180 |
Rozszerzony opis | Makaron ryżowy penne bezglutenowy BIO 250 g marki BARTOLINI to idealny wybór dla wszystkich wielbicieli kuchni ekologicznej. Ta delikatna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego makaronu powstała z ekologicznej mąki ryżowej. Dzięki swojemu bezglutenowemu składowi, może być spożywany przez osoby z nietolerancją glutenu. Makaron ten wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, który pozwala na przygotowanie różnorodnych dań. Gotuj w wrzącej wodzie przez 11-13 minut i ciesz się pełnią smaku. Odkryj harmonię smaków i korzyć się zdrowym, ekologicznym jedzeniem z makaronem penne ryżowym BARTOLINI. |