Makaron (ryżowy) penne bezglutenowy BIO 250 g - BARTOLINI

12,77 zł
W magazynie

Makaron ryżowy penne bezglutenowyProdukty bezglutenowe BIO 250 g od BARTOLINI to delikatny i smaczny produkt, idealny dla osób nietolerujących glutenu. Wyprodukowany w Polsce, certyfikowany jako ekologiczny. Doskonały skład i wartości odżywcze.#zakreconysloik

Makaron (ryżowy) penne bezglutenowy BIO 250 g - BARTOLINI jest do kupienia w przyrostach co 1
Bez GLUTENU
Bez cukru

Opis

SKŁADNIKI
ekologiczna mąka ryżowa.

OPIS
Makaron ryżowy wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowyProdukty bezglutenowe, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (11-13 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1499 kJ/353 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 77,5 g
w tym cukry: 0,4 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 8,1 g
Sól: <0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5901902004750
Waga całkowita (kg)0.270000
ProducentBARTOLINI (makarony)
Adres producentaP.p.h. tabit sp. z o.o., kołłątaja 44, 05-402 otwock
Certyfikat BIOCertyfikat bio
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

ProduktBez glutenu (deklaracja)
Produkt

Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach)

Gwarantowany termin przydatności (dni)180
Rozszerzony opis

Makaron ryżowy penne bezglutenowy BIO 250 g marki BARTOLINI to idealny wybór dla wszystkich wielbicieli kuchni ekologicznej. Ta delikatna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego makaronu powstała z ekologicznej mąki ryżowej. Dzięki swojemu bezglutenowemu składowi, może być spożywany przez osoby z nietolerancją glutenu. Makaron ten wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, który pozwala na przygotowanie różnorodnych dań. Gotuj w wrzącej wodzie przez 11-13 minut i ciesz się pełnią smaku. Odkryj harmonię smaków i korzyć się zdrowym, ekologicznym jedzeniem z makaronem penne ryżowym BARTOLINI.

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: