Makaron (ryżowy razowy z imbirem) penne bezglutenowy BIO 250 g - VENETA
Zdrowy ekologiczny makaron penne z mąki ryżowej wzbogacony imbirem. Doskonały z prostymi sosami lub jako dodatek do zup i sałatek. Bezglutenowy, wegetariański i niskokaloryczny. Wyprodukowany w Polsce przez VENETA, włoskiego producenta makaronów i sosów. Spróbuj już dziś! #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ryż brązowy* 97 %, imbir* 2 %, pieprz*, esencja olejku z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny makaron penne z mąki ryżowej w kształcie rurek przygotowywany w sposób tradycyjny. Makaron doskonale sprawdzi się z prostymi sosami: warzywnym lub pomidorowym, z mięsem lub bez, ale świetnie nada się również do bulionów i minestrone. Makaronowe rurki są również znakomitym dodatkiem do sałatek lub zup dla najmłodszych. Pokocha je zapewne każdy członek rodziny. Koniecznie spróbuj!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 1 litr wrzącej wody wsyp 100 g makaronu, gotuj przez 6-7 min. Po ugotowaniu makaron przepłucz pod bieżącą wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1494 kJ/353 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 8,1 g
Sól: <0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródła ciepła.
Dodatkowe informacje
EAN | 5903726408684 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.320000 |
Producent | VENETA (włoskie makarony oraz sosy) |
Adres producenta | Ul. podjazd 1/2 81-805 sopot |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Rozszerzony opis | Chcesz spróbować czegoś nowego i pysznego? Przedstawiamy Makaron (ryżowy razowy z imbirem) penne bezglutenowy BIO! Ten ekologiczny produkt, wyprodukowany w Polsce przez VENETA - renomowanego producenta włoskich makaronów oraz sosów, zapewni Ci nie tylko wspaniałą jakość, ale także niezwykłe doznania smakowe. Nazwa Makaron (ryżowy razowy z imbirem) penne bezglutenowy BIO już sugeruje, że jest to produkt żywnościowy. Jest to makaron penne o kształcie rurek, przygotowywany w tradycyjny sposób z mąki ryżowej. Głównym składnikiem tego produktu jest organiczny brązowy ryż, który jest doskonałym źródłem wartości odżywczych. Dodatek imbiru nadaje mu unikalny smak i aromat, który idealnie komponuje się z prostymi sosami warzywnymi lub pomidorowymi. Nasz ekologiczny makaron penne bezglutenowy BIO wspaniale pasuje zarówno do dań mięsnych, jak i wegetariańskich. Można go podawać z mięsem w sosie czy bez, a także dodawać do bulionów i zup. Jest również doskonałym dodatkiem do sałatek lub zup dla najmłodszych. Każdy członek Twojej rodziny pokocha ten makaron! Przygotowanie tego makaronu jest proste. Wsyp 100 g makaronu do 1 litra wrzącej wody i gotuj przez 6-7 minut. Po ugotowaniu przepłucz go pod bieżącą wodą. Gotowy makaron ma wartość odżywczą odpowiadającą potrzebom Twojego organizmu. Zawiera błonnik, który korzystnie wpływa na trawienie, oraz niezbędne białko. Nasz Makaron (ryżowy razowy z imbirem) penne bezglutenowy BIO posiada certyfikat bio, co oznacza, że jest wyprodukowany zgodnie z najwyższymi standardami ekologicznymi. Jest również bezglutenowy, co jest idealnym rozwiązaniem dla osób nietolerujących glutenu. Ponadto, jest wegetariański i odpowiedni dla osób na diecie wegańskiej. Zalety tego makaronu są nieocenione - to zdrowa, smaczna i wszechstronna alternatywa dla tradycyjnego makaronu. Wybierz nasz Makaron (ryżowy razowy z imbirem) penne bezglutenowy BIO i odkryj, jak łatwo można cieszyć się pysznymi posiłkami, które są przyjazne dla środowiska. |