Makaron (semolinowy) gniazda tagliatelle BIO 250 g - ALCE NERO
Makaron tagliatelle BIO 250 g od ALCE NERO, wyprodukowany we Włoszech z ekologicznej mąki. Idealny z sosami pomidorowymi, bez dodatku soli. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 8 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1483 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 72 g
w tym cukry - 2,5 g
Błonnik - 3,0 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 8009004809604 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.290000 |
Producent | ALCE NERO (włoskie produkty) |
Adres producenta | Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo) |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
Kraj pochodzenia składników | Włochy |
Rozszerzony opis | Makaron gniazda tagliatelle BIO 250g od Alce Nero to smakowita propozycja dla miłośników ekologicznych produktów. Wyprodukowany we Włoszech z certyfikowanych składników, sprawi, że Twoje dania będą smakować jeszcze lepiej. Makaron z mąki z pszenicy durum jest łatwy w przygotowaniu - gotuj go al dente przez 8 minut i ciesz się wyjątkowym smakiem. Bezglutenowy i wegetariański, idealny dla osób dbających o zdrowe odżywianie. Zalecamy podać go z sosem pomidorowym od Alce Nero. Pojemność 250g wystarczy na wiele pysznych posiłków. Odkryj z nami smak prawdziwej ekologicznej żywności! |