Makaron (semolinowy trójkolorowy) fusilli BIO 500 g - ALCE NERO
Makaron trójkolorowy (semolinowy) BIO 500 g od ALCE NERO - włoski produkt, wyprodukowany z ekologicznej mąki durum. Doskonały z sosami pomidorowymi. Bezglutenowy, wegetariański i większość składników jest bez cukru. Niska cena. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum*, mąka z PSZENICY durum* z suszonymi pomidorami* (3 %), mąka z PSZENICY durum* z suszonym szpinakiem* (2 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1470 kJ / 350 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 71 g
w tym cukry - 2,9 g
Błonnik - 3,5 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 8009004210042 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.540000 |
Producent | ALCE NERO (włoskie produkty) |
Adres producenta | Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo) |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
Kraj pochodzenia składników | Włochy |
Rozszerzony opis | Makaron semolinowy trójkolorowy fusilli BIO 500 g od ALCE NERO to pyszna i ekologiczna propozycja dla miłośników smacznych dań. Wyprodukowany we Włoszech z certyfikowanego składnika ekologicznego, ten makaron jest idealnym wyborem dla osób, które zwracają uwagę na zdrową i świadomą dietę. Główne cechy makaronu semolinowego trójkolorowego fusilli to wyjątkowa mieszanka ekologicznej mąki durum pszennego, suszonych pomidorów i szpinaku. Dzięki temu makaron ma nie tylko wyjątkowy smak, ale również przyciąga wzrok swoją kolorystyką. Idealnie pasuje do sosów pomidorowych Alce Nero, które dodadzą mu jeszcze większej głębi smaku. Przygotowanie makaronu semolinowego trójkolorowego fusilli jest proste - wystarczy zagotować 1,5 litra wrzącej wody na każde 100 g makaronu i dodać 10 g soli. Makaron gotuje się 'al dente' przez 11 minut, dzięki czemu zachowuje swoją idealną konsystencję. Wartości odżywcze makaronu semolinowego trójkolorowego fusilli są imponujące. W 100 g produktu znajduje się zaledwie 1,2 g tłuszczu, węglowodany, białko oraz błonnik. Co ważne, ten makaron nie zawiera dodatku cukru. Dodatkowo, makaron semolinowy trójkolorowy fusilli marki ALCE NERO może zawierać śladowe ilości soi i gorczycy. Dlatego osoby uczulone na te składniki powinny zachować ostrożność. Makaron semolinowy trójkolorowy fusilli BIO 500 g jest znakomitym przykładem produktu żywnościowego, który poza swoimi wyjątkowymi walorami smakowymi dba również o zdrowie i dobrostan konsumentów. Dodatkowo, jako produkt ekologiczny, został wyprodukowany z poszanowaniem dla środowiska. Jeżeli jesteś miłośnikiem dań kuchni włoskiej i zależy Ci na zdrowym stylu życia, makaron semolinowy trójkolorowy fusilli marki ALCE NERO jest idealnym wyborem dla Ciebie. Spróbuj go już dziś i przekonaj się, jak smaczny i ekologiczny może być makaron! |