Maranta (skrobia z korzenia) bezglutenowa BIO 800 g - HORECA (TERRASANA)
Maranta to bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki skrobia z korzenia, idealna do zagęszczania potraw i jako zamiennik mąk glutenowych. Wyprodukowana w Holandii przez HORECA, ta żywność ekologiczna świetnie sprawdzi się w diecie bezglutenowej. Bogata w błonnik, ma niską zawartość tłuszczu i cukru. Dodaj ją do zup, sosów, ciastek, puddingów i innych dań, aby nadać im odpowiednią konsystencję. Bez glutenu, bez cukru, wegetariańska i wegańska. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1535 kJ / 362 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 88 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 3,4 g
Białko - 0,3 g
Sól - 0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 8713576008685 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.870000 |
| Producent | HORECA BIO - pozostałe |
| Adres producenta | Terrasana healthfood leimuiden b.v., waaier 10, 2451 leimuiden |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 30 |
| Kraj pochodzenia składników | Niderlandy |