Mieszanka do wypieku chleba razowego bezglutenowa 500 g - GRANO

11,60 zł
W magazynie

Mieszanka do wypieku chleba razowego bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki 500 g od GRANO - polski produkt wysokiej jakości. Prosty w przygotowaniu i pyszny w smaku. Niski koszt. #zakreconysloik

Mieszanka do wypieku chleba razowego bezglutenowa 500 g - GRANO jest do kupienia w przyrostach co 1
Bez GLUTENU

Opis

SKŁADNIKI
skrobia modyfikowana z manioku (tapioka), mąka ryżowa, mąka gryczana, mąka lniana, cukier, sól, mielona łuska babki płesznik, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, drożdże piekarnicze suche, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym.

OPIS
Mieszanka piekarnicza bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki do wypieku chleba razowego jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj: 420 ml wody, 3 łyżki oleju, 2 łyżeczki octu, foremkę
• Przygotuj foremkę do chleba, natłuść i obsyp mąką bezglutenową,
• Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski i dokładnie ją przemieszaj,
• Mieszając dodaj do masy 3 łyżki oleju, 420 ml wody oraz 2 łyżeczki octu,
• Ciasto dokładnie wyrabiaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji,
• Pozostaw ciasto w misce na około 10 minut w ciepłym miejscu,
• Po upływie czasu, wyrabiaj ciasto jeszcze przez około 2 minuty,
• Następnie przełóż masę ciasta do przygotowanej formy,
• Foremkę przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe miejsce na około 20 minut,
• Rozgrzej piekarnik z funkcją termoobiegu do 200°C,
• Wstaw foremkę do piekarnika i piecz przez 20 minut,
• Zwiększ temperaturę na 225 - 230°C i piecz chleb przez kolejne 7 minut,
• Po upływie czasu, wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce około 5 min,
• Wyjmij chleb z foremki i studź przez około 15 minut tak aby odparował.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1418 kJ / 338 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 4,2 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 6,2 g
Sól: 2,9 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5902560390391
Waga całkowita (kg)0.550000
ProducentGRANO (mieszanki do wypieków)
Adres producentaMłyn niedźwiady a.siewkowski spółka komandytowa, 59a, 62-800 niedźwiady
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

ProduktBez glutenu (deklaracja)
Gwarantowany termin przydatności (dni)90
Rozszerzony opis

Daj się ponieść przyjemnemu zapachowi pieczonego chleba razowego z naszą mieszanką do wypieku bezglutenowego. Wyprodukowana w Polsce przez renomowaną markę GRANO, mieszanka jest idealna dla osób cierpiących na nietolerancję glutenu. Skomponowana z starannie wyselekcjonowanych składników, pozwala cieszyć się smakiem i aromatem tradycyjnego chleba, bez obaw o dyskomfort. Prosty i szybki sposób przygotowania sprawia, że możesz cieszyć się domowym chlebem w zaledwie kilka kroków. Pozwól sobie na pyszny i zdrowy chleb bezglutenowy z naszą mieszanką GRANO!

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: