Mieszanka do wypieku pizzy bez dodatku cukrów bezglutenowa 250 g - PIĘĆ PRZEMIAN

12,12 zł
W magazynie

Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy PIĘĆ PRZEMIAN, składająca się z mąki ryżowej, tapioki, maranty trzcinowej, łuski babki jajowatej, drożdży i soli kłodawskiej. Przygotowanie jest proste: wymieszaj, zagnieć, wyrośnij, rozwałkuj, posmaruj sosem i piecz. Niskokaloryczna i bogata w składniki odżywcze. Przechowuj w suchym miejscu. #zakreconysloik

Mieszanka do wypieku pizzy bez dodatku cukrów bezglutenowa 250 g - PIĘĆ PRZEMIAN jest do kupienia w przyrostach co 1
Bez GLUTENU
Bez cukru

Opis

SKŁADNIKI
mąka ryżowa, tapioka, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól kłodawska.

OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przesyp mieszankę do miski
2. Do 200 ml ciepłej przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami
4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę (można do piekarnika 30 - 40 stopni Celsjusza)
5. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek
6. Rozgrzej piekarnik do 250 - 300 stopni Celsjusza
7. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos
8. Piecz 17 - 20 minut w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produtu przygotowanego według przepisu
Wartość energetyczna - 1372 kJ/328 kcal
Tłuszcz - 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 61 g
w tym cukry - 3,3 g
Białko - 3,7 g
Sól - 1,4 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5902837810980
Waga całkowita (kg)0.260000
ProducentPIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze)
Adres producentaSimpatiko s.c. ul. łuże 20, 05-092 dąbrowa
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

ProduktBez glutenu (deklaracja)
Produkt

Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach)

Gwarantowany termin przydatności (dni)60
Rozszerzony opis

Mieszanka do wypieku pizzy bez dodatku cukrów bezglutenowa 250 g - PIĘĆ PRZEMIAN to idealne rozwiązanie dla miłośników zdrowego stylu życia, którzy nie chcą rezygnować z ulubionych potraw. Ta mieszanina składników bezglutenowych umożliwia łatwe i smaczne przygotowanie pysznej pizzy w zaciszu domowym.

Mieszanka do wypieku pizzy PIĘĆ PRZEMIAN nie tylko jest bezglutenowa, ale także jest bogata w składniki odżywcze. Składniki takie jak mąka ryżowa, tapioka, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże i sól kłodawska, gwarantują doskonały smak i konsystencję ciasta. Bez dodatku cukrów, ta mieszanka jest idealna dla osób, które chcą ograniczyć spożycie cukru w swojej diecie.

Przygotowanie pizzy przy użyciu mieszanki PIĘĆ PRZEMIAN jest niezwykle proste. Wystarczy przesypać mieszankę do miski i dodać ciepłą wodę, oliwę i miód. Następnie mieszamy i zagniatamy ciasto. Po około jednej godzinie ciasto powinno wyrosnąć. Rozwałkowujemy je na cienki placek i przenosimy na blachę. Po nałożeniu sosu, pieczemy przez 17-20 minut w temperaturze od 250 do 300 stopni Celsjusza. Na samym końcu dodajemy ulubione dodatki i ser.

Ta mieszanka do wypieku pizzy PIĘĆ PRZEMIAN jest produktem żywnościowym, wyprodukowanym w Polsce przez renomowanego producenta. Certyfikat potwierdza wysoką jakość tego produktu. Przechowywanie jest proste - wystarczy umieścić mieszankę w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamkniętą.

Nie musisz już rezygnować z ulubionych potraw na diecie bezglutenowej. Dzięki mieszance PIĘĆ PRZEMIAN możesz cieszyć się domową, pyszną pizzą bez dodatku cukrów. Wypróbuj ją już dziś i delektuj się smakiem i zdrowym odżywianiem.

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: