Miso hatcho (pasta sojowa z jęczmieniem) BIO 300 g - LIMA
Miso hatcho to tradycyjna pasta sojowa z jęczmieniem, produkowana w Japonii przez LIMA. Wyprodukowana ze sfermentowanej soi, ma unikalny smak i wartość odżywczą. Jest bogate w białko, błonnik i niski w tłuszcz. Bezglutenowe i wegetariańskie. Idealne do różnych dań. Przechowuj w suchym miejscu. Niska cena. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
SOJA* 64 %, woda, sól morska 11 %, mąka z prażonego JĘCZMIENIA* 0,8 %, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Długość fermentacji SOI - minimum 1 rok.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1029 kJ/247 kcal
Tłuszcz - 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,1 g
Węglowodany - 7,3 g
w tym cukry - 0,8 g
Błonnik - 8,8 g
Białko - 23 g
Sól - 8,8 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5411788041256 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.310000 |
| Producent | LIMA (sosy sojowe, kawy zbożowe) |
| Adres producenta | Lima n.v., groendreef 101, 9880 aalter |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 146 |
| Kraj pochodzenia składników | Japonia |