Musztardy i ketchupy
Musztardy i ketchupy są dodatkami spożywczymi, bez których trudno się obejść. Podkreślają smak całych dań, a także zwykłych kanapek. Warto jeść ekologiczne produkty, których zalety smakowe i zdrowotne są nieocenione. Ekologiczny, certyfikowany ketchup można zajadać łyżkami. Spożywany regularnie stanie się ważnym elementem profilaktyki chorób nowotworowych i serca, ponieważ jest bogaty w likopen – antyoksydant, który mają pomidory. Bio musztardy oparte są natomiast na ekologicznej gorczycy (pochodzącej z certyfikowanych upraw). Gorczyca zawiera dobrze przyswajalny wapń, magnezMagnez - czym jest i jak działa oraz witaminę B, leczy choroby reumatyczne i pomaga w zatruciach wątroby (siarka).
- Bez glutenuBez cukruMajonez jajeczny BIO 325 g - LA CUISINE D AUTREFOIS17,09 zł|Producent: LA CUISINE D'AUTREFOIS (majonezy, musztardy)
- Bez glutenuBez cukruMusztarda dijon BIO 215 g - LA CUISINE D AUTREFOIS11,40 zł|Producent: LA CUISINE D'AUTREFOIS (majonezy, musztardy)
- Bez glutenuMusztarda figowa bezglutenowa BIO 125 ml - BYODO16,35 zł|Producent: BYODO (sosy, majonezy, musztardy)
- Bez glutenuBez cukruMusztarda francuska BIO 210 g - LA CUISINE D AUTREFOIS10,81 zł|Producent: LA CUISINE D'AUTREFOIS (majonezy, musztardy)