Oleje ekologiczne
Oleje ekologiczne to doskonała alternatywa dla przetworzonych, rafinowanych tłuszczów. Wytwarzane w sposób stuprocentowo mechaniczny, bez użycia środków chemicznych mają naturalny smak i są zdrowsze. Dostarczają witamin i minerałów, obniżają poziom cholesterolu, są źródłem nasyconych kwasów tłuszczowych, które pełnią ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu ludzkiego organizmu. Ekologiczne oleje znajdują szerokie zastosowanie w kuchni – nadają się do sałatek, zup, potraw kuchni polskiej i zagranicznej, mogą być podawane z pieczywem lub dodawane do ciast i wypieków.
- Bez glutenuBez cukruOlej lniany tłoczony na zimno BIO 250 ml - TERRA D'OMBRA15,33 zł|Producent: TERRA D'OMBRA (oliwy i oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej migdałowy tłoczony na zimno BIO 250 ml - TERRA D'OMBRA30,78 zł|Producent: TERRA D'OMBRA (oliwy i oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy do gotowania i smażenia BIO 750 ml - POLONIAK35,85 zł|Producent: POLONIAK (produkty vege, majonezy)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno BIO 1 L - EKKO32,06 zł|Producent: EKKO (oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy tłoczony na zimno BIO 500 ml - BIO PLANETE19,94 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)