Oliwa z oliwek do gotowania i smażenia BIO 750 ml - LEVANTE (MASSERIA SAN NICOLA)

45,13 zł
Obecnie brak na stanie

Oliwa z oliwek BIO LEVANTE 750 ml — 100% włoska, do smażeniaCzy oliwa jest dobra do smażenia?, smak zrównoważony #zakreconysloik

Bez GLUTENU
Bez cukru

Opis

SKŁADNIKI
ekologiczna oliwa z oliwek składająca się z rafinowanej oliwy z oliwek oraz oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.

OPIS
Oliwa zawierająca wyłącznie oliwę z oliwek, która poddana została rafinacji i oliwę uzyskaną bezpośrednio z oliwek.
W 100 % włoska oliwa z oliwek Masseria San Nicola to wysokiej jakości produkt, która ucieleśnia tradycję i innowacyjność. Powstaje ze starannej selekcji najlepszych odmian uprawianych na terenie Włoch, przy użyciu tradycyjnych metod przetwarzania, ale z wykorzystaniem nowoczesnych technologii. Dzięki tłoczeniu na zimno, specjalnemu procesowi, który zachowuje wszystkie właściwości organoleptyczne świeżo zebranych oliwek, powstaje doskonała oliwa, wyróżniająca się charakterystyczną zieloną barwą ze złotymi refleksami i lekko owocowym smakiem. Zrównoważona w smaku, stanowi idealny dodatek do każdego rodzaju potraw, nie zmieniając ich smaku.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 3404 kJ/ 828 kcal
Tłuszcz: 92 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN8011845006029
Waga całkowita (kg)1.130000
ProducentLEVANTE (włoskie oliwy, oleje)
Adres producentaOlio levante s.r.l., via barletta, km 20,200, 76123 andria
Certyfikat BIOCertyfikat bio
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

Produkt

Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach)

Gwarantowany termin przydatności (dni)120

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: