Mango liofilizowane bezglutenowe 15 g - CELIKO (FRUPP)
Owoce liofilizowane mango bezglutenowe 15 g - CELIKO. Idealne do spożycia samodzielnie lub jako dodatek wzbogacający desery i napoje. Metoda liofilizacji zachowuje smak, aromat i wartości odżywcze owoców. Wyprodukowane w Polsce przez CELIKO, z certyfikatem jakości. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
liofilizowane mango.
OPIS
Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje.
Do wyprodukowania 100 g mango liofilizowanego zużyto 0,5 kg świeżego mango.
Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Opakowanie 15 g stanowi 1 porcję produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1659 kJ/396 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 83 g
Błonnik: 9,7 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0,15 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - produkt higroskopijny.
Dodatkowe informacje
EAN | 5900038003545 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.030000 |
Producent | CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków) |
Adres producenta | Celiko sa ul. św. antoniego 71, 61-359 poznań |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Rozszerzony opis | Owoce liofilizowane mango bezglutenowe to niezwykle smaczny i zdrowy produkt żywnościowy, idealny do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Owoce mango zostały poddane procesowi liofilizacji, który polega na zamrożeniu i odparowaniu wody w niskiej temperaturze. Dzięki temu metoda ta pozwala na zachowanie wszystkich właściwości odżywczych, smaku i aromatu w wyższym stopniu niż klasyczne suszenie. Produkt został wyprodukowany przez firmę CELIKO w Polsce, która specjalizuje się w produkcji różnorodnych zdrowych przekąsek, takich jak batony, galaretki i muffiny. Owoce liofilizowane mango są opakowane w praktyczne torby o wadze 15 g, co stanowi idealną porcję produktu. Jedną z kluczowych cech tego produktu jest jego wartość odżywcza. W 100 g owoce liofilizowane mango dostarczają 1659 kJ/396 kcal energii, zawierają jedynie 2,3 g tłuszczu (w tym 0,6 g kwasów tłuszczowych nasyconych), a także 83 g węglowodanów (w tym 83 g cukrów) oraz 9,7 g błonnika. Produkt zawiera także 5,0 g białka i 0,15 g soli. Dodatkowo, owoce liofilizowane mango firmy CELIKO są bezglutenowe i wegetariańskie, co czyni je odpowiednimi dla osób z nietolerancją glutenu i tych, którzy unikają produktów pochodzenia zwierzęcego. Owoce liofilizowane mango to doskonały produkt, który można włączyć do różnorodnej gamy dań i napojów. Można go podać samodzielnie jako przekąskę, dodać do musli, owsianki czy jogurtu, a także użyć jako składnik deserów i ciast. Ponadto, dzięki swoim korzystnym właściwościom odżywczym, owoce liofilizowane mango są doskonałym uzupełnieniem zdrowej i zrównoważonej diety. Nie czekaj dłużej i sięgnij po te pyszne owoce liofilizowane mango! Spróbuj ich i ciesz się ich wyjątkowym smakiem i aromatem, wiedząc jednocześnie, że dostarczasz sobie wartościowych składników odżywczych. Owoce liofilizowane mango CELIKO to zdrowa i smaczna przekąska, która wspomoże Twoje zdrowe odżywianie! |