Pasta słonecznikowa z rukolą i pomidorami bezglutenowa BIO 180 g - ZWERGENWIESE
Delikatna, kremowa pasta słonecznikowa z rukolą i pomidorami to idealna baza do kanapek, dipów i sosów. Wyprodukowana w Niemczech przez ZWERGENWIESE, pasta jest certyfikowanym produktem bio o wartości odżywczej od 1011 kJ/245 kcal na 100 g. Bez dodatku glutenu i cukru, wegańska i wegetariańska, to zdrowa i smaczna propozycja dla osób szukających alternatywnych przekąsek. Przechowuj w niskiej temperaturze 6-8°C. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
nasiona słonecznika* (24 %), koncentrat pomidorowy*, pomidory* (15 %), olej słonecznikowy*, rukola* (10 %), woda, sok cytrynowy z koncentratu*, cebula*, sól, pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Najlepiej sprawdza się do kanapek i różnego rodzaju przekąsek. Zastosowanie zależy od własnego pomysłu. Bogaty smak produktu został osiągnięty dzięki najlepszym składnikom.
Idealna do śniadania, kolacji, czy nawet jako dodatek do obiadu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1011 kJ/245 kcal
Tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 4,0 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 6,4 g
Sól: 1,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 - 8 °C i spożyć w ciągu kilku dni.
Dodatkowe informacje
| EAN | 4019736008941 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.350000 |
| Producent | ZWERGENWIESE (pasty, musy, sosy) |
| Adres producenta | Zwergenwiese naturkost gmbh, langacker 1, d-24887 silberstedt |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |