Pesto genovese (sos bazyliowy) BIO 130 g - ALCE NERO
Pesto genovese (sos bazyliowy) BIO 130 g - ALCE NERO. Ekologiczny sos z bazylia, oliwą, orzechami nerkowca i serem parmezan. Doskonały dodatek do makaronu. Bez glutenu, bez cukru. WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa. Wyprodukowany we Włoszech przez ALCE NERO. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
pasta bazyliowa* 46 % (bazylia* 41 %, olej słonecznikowy*, sól), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia*, ORZECHY NERKOWCA*, SER parmezan Parmigiano Reggiano D.O.P* 2,5 % (MLEKO krowie*, sól, podpuszczka), SER pecorino* (MLEKO owcze*, podpuszczka, sól), sól, orzeszki piniowe* 0,9 %, czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny sos bazyliowy Pesto Genovese. Należy go jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób włoski posiłek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1940 kJ / 462 kcal
Tłuszcz: 47 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,7 g
Węglowodany: 5,1 g
w tym cukry: 2,7 g
Błonnnik: 1,0 g
Białko: 4,2 g
Sól: 2,7 g
ZALECANE WARUNKI RPZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Dodatkowe informacje
| EAN | 8009004850200 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.270000 |
| Producent | ALCE NERO (włoskie produkty) |
| Adres producenta | Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo) |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 180 |
| Kraj pochodzenia składników | - |