Pieczywo chrupkie błonnikowe kasztanowe bezglutenowe BIO 150 g - LE PAIN DES FLEURS
Pieczywo chrupkie kasztanowe bezglutenowe BIO 150g od LE PAIN DES FLEURS - alternatywa dla tradycyjnego chleba, źródło błonnika, niskotłuszczowe. Wyprodukowane we Francji. Idealne jako element diety redukcyjnej. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
mąka ryżowa*, mąka kasztanowa* (30 %), sól morska (<1 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pieczywo chrupkie to świetna alternatywa dla tradycyjnego chleba.
Źródło błonnika pokarmowego.
Dzięki niskiej zawartości tłuszczu, jest doskonałym elementem diet redukcyjnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1616 kJ / 381 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 6,5 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 6,7 g
Sól: 0,39 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł światła.
Dodatkowe informacje
EAN | 3380380057960 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.200000 |
Producent | LE PAIN DES FLEURS (pieczywo chrupkie) |
Adres producenta | Alphanutrition, zone d'activité des portes du velay, 43140 la séauve-sur-sem?ne, francja |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Rozszerzony opis | Pieczywo chrupkie kasztanowe bezglutenowe BIO 150 g to produkt żywnościowy marki LE PAIN DES FLEURS, pochodzący z Francji. Jest certyfikowany jako ekologiczny i składa się głównie z mąki ryżowej oraz kasztanowej. To doskonała alternatywa dla tradycyjnego chleba, bogata w błonnik, a przy tym niska w tłuszcz. Idealna dla osób na diecie redukcyjnej. Wartości odżywcze są imponujące - 1616 kJ / 381 kcal w 100 g produktu. Produkt nie zawiera glutenu, co sprawia, że jest odpowiedni dla osób cierpiących na nietolerancję glutenu. Zalecamy przechowywanie w suchym miejscu, z dala od źródeł światła. To produkt wegański i wegetariański. Spróbuj teraz i poczuj smak ekologicznej pyszności! |