Pozostałe płatki i musli
Popularne musli jest mieszanką płatków owsianych z płatkami z innych zbóż. Do smaku dodawane są zazwyczaj orzechy, pestki, ziarna i suszone owoce. Musli najczęściej je się z mlekiem lub jogurtem. Można je podawać także ze świeżymi owocami. Są jednak inne płatki i musli. Przygotowuje się je z mniej popularnych zbóż, takich jak: granola, jaglanka czy gryka. Te inne niż pozostałe płatki i musli, są tak samo zdrowe i pożywne, a przede wszystkim bardzo ekologiczne, nie zawierają GMO. Granola jest dedykowana osobom będącym na diecie odchudzającej. Musli jaglane jest polecane dla osób stosujących dietę bezglutenową, podobnie jak gryka. Wszystkie wersje musli smakują wyjątkowo i czynią śniadanie niepowtarzalnym.
- Crunchy czekoladowe z truskawkami i czarną porzeczką BIO 400 g - BOHLSENER MUEHLE20,52 zł|Producent: BOHLSENER MUEHLE (crunchy)
- Bez glutenuCrunchy owsiane kakaowe bezglutenowe BIO 325 g - BAUCK HOF20,27 zł|Producent: BAUCK HOF (mieszanki do wypieków)
- Bez glutenuCrunchy owsiane waniliowe bezglutenowe BIO 325 g - BAUCK HOF18,85 zł|Producent: BAUCK HOF (mieszanki do wypieków)
- Bez cukruKulki orkiszowo - gryczane z kakao bez dodatku cukrów BIO 160 g - HELPA16,67 zł|Producent: HELPA (kaszki)
- Bez cukruMusli orzechowe BIO 300 g - BIO PLANET10,50 zł|Producent: BIO PLANET - seria RÓŻOWA (płatki, otręby, musli)