Pozostałe płatki i musli
Popularne musli jest mieszanką płatków owsianych z płatkami z innych zbóż. Do smaku dodawane są zazwyczaj orzechy, pestki, ziarna i suszone owoce. Musli najczęściej je się z mlekiem lub jogurtem. Można je podawać także ze świeżymi owocami. Są jednak inne płatki i musli. Przygotowuje się je z mniej popularnych zbóż, takich jak: granola, jaglanka czy gryka. Te inne niż pozostałe płatki i musli, są tak samo zdrowe i pożywne, a przede wszystkim bardzo ekologiczne, nie zawierają GMO. Granola jest dedykowana osobom będącym na diecie odchudzającej. Musli jaglane jest polecane dla osób stosujących dietę bezglutenową, podobnie jak gryka. Wszystkie wersje musli smakują wyjątkowo i czynią śniadanie niepowtarzalnym.
- Bez glutenuMusli owsiane z gorzką czekoladą bezglutenowe BIO 250 g - TURTLE25,78 złObecnie brak na stanie|Producent: TURTLE (owsianki, płatki)
- Bez glutenuBez cukruPłatki amarantusowe BIO 300 g - BIO PLANET12,53 złObecnie brak na stanie|Producent: BIO PLANET - seria RÓŻOWA (płatki, otręby, musli)
- Bez glutenuBez cukruPłatki gryczane BIO 300 g - THE PLANET9,66 złObecnie brak na stanie|Producent: THE PLANET (Zakupy przyjazne Ziemi)
- Bez glutenuPłatki zbożowe z wiórkami czekoladowymi bezglutenowe BIO 300 g - TURTLE25,64 złObecnie brak na stanie|Producent: TURTLE (owsianki, płatki)