Pozostałe płatki i musli
Popularne musli jest mieszanką płatków owsianych z płatkami z innych zbóż. Do smaku dodawane są zazwyczaj orzechy, pestki, ziarna i suszone owoce. Musli najczęściej je się z mlekiem lub jogurtem. Można je podawać także ze świeżymi owocami. Są jednak inne płatki i musli. Przygotowuje się je z mniej popularnych zbóż, takich jak: granola, jaglanka czy gryka. Te inne niż pozostałe płatki i musli, są tak samo zdrowe i pożywne, a przede wszystkim bardzo ekologiczne, nie zawierają GMO. Granola jest dedykowana osobom będącym na diecie odchudzającej. Musli jaglane jest polecane dla osób stosujących dietę bezglutenową, podobnie jak gryka. Wszystkie wersje musli smakują wyjątkowo i czynią śniadanie niepowtarzalnym.
- Bez glutenuBez cukruOwsianka z owocami leśnymi bez dodatku cukrów bezglutenowa demeter BIO 400 g - BAUCK HOF20,27 zł|Producent: BAUCK HOF (mieszanki do wypieków)
- Bez glutenuBez cukruPoduszki zbożowe cynamonowe bez dodatku cukrów bezglutenowe BIO 200 g - ME GUSTO (SUPER FUDGIO)15,97 zł|Producent: ME GUSTO (krówki wegańskie, czekolady, wafelki)
- Bez glutenuBez cukruPłatki owsiane błyskawiczne bezglutenowe BIO 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN13,27 zł|Producent: PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze)
- Bez glutenuBez cukruPłatki owsiane błyskawiczne bezglutenowe BIO 500 g - PROBIO11,87 zł|Producent: PROBIO (mieszanki do wypieków, mąki)
- Bez glutenuBez cukruPłatki owsiane górskie bezglutenowe BIO 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN12,77 zł|Producent: PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze)