Produkty zbożowe bezglutenowe
Dla ludzi z alergią lub nietolerancją glutenu jedynym wybawieniem są produkty zbożowe bezglutenowe. Jak się okazuje można upiec i ugotować bezglutenowe potrawy, które smakiem i wartościami odżywczymi dorównują klasycznym. Używa się do tego przede wszystkim mąki pochodzącej z innych roślin.
- Bez glutenuBez cukruMąka z białej kukurydzy bezglutenowa BIO 500 g - PASTA NATURA9,56 zł|Producent: PASTA NATURA (makarony bezglutenowe)
- Bez glutenuBez cukruMąka z białej kukurydzy do polenty bezglutenowa BIO 500 g PASTA NATURA10,07 zł|Producent: PASTA NATURA (makarony bezglutenowe)
- Bez glutenuBez cukruMąka z sorgo bezglutenowa BIO 450 g - PROBIO9,04 zł|Producent: PROBIO (mieszanki do wypieków, mąki)
- Bez glutenuBez cukruMąka z topinamburu bezglutenowa BIO 500 g - DARY NATURY33,73 zł|Producent: DARY NATURY - inne BIO
- Bez glutenuOwsianka czekoladowo - bananowa bezglutenowa BIO 400 g - TURTLE22,58 zł|Producent: TURTLE (owsianki, płatki)
- Bez glutenuBez cukruOwsianka z jagodami goji i nasionami chia bezglutenowa BIO 400 g - TURTLE22,58 zł|Producent: TURTLE (owsianki, płatki)
- Bez glutenuBez cukruOwsianka z owocami leśnymi bez dodatku cukru bezglutenowa demeter BIO 400 g - BAUCK HOF20,27 zł|Producent: BAUCK HOF (mieszanki do wypieków)