Przetwory bezglutenowe
Przetwory to jeden z najważniejszych składników polskiej kuchni. Jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych owoców jest mocno ograniczony, pozwalają cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Ekologiczne przetwory bezglutenowe zostały wyprodukowane w stuprocentowo mechaniczny sposób, bez użycia środków chemicznych i sztucznych dodatków. Pozbawione glutenu, nawet w śladowych ilościach, idealnie nadają się dla osób z celiakią oraz tych, którzy poszukują zdrowych zmienników przetworzonych, wysokosłodzonych dżemów sklepowych.
- Bez glutenuBez cukruPowidełko śliwkowe bez dodatku cukrów bezglutenowe 180 g - BIOFOOD12,88 zł|Producent: BIOFOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)
- Bez glutenuBez cukruPowidła ze śliwki węgierki bez dodatku cukrów BIO 270 g - BATOM29,43 zł|Producent: BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)
- Bez glutenuBez cukruPowidła śliwkowe bez dodatku cukrów BIO 340 g - BATOM27,06 zł|Producent: BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)
- Bez glutenuBez cukruPrzecier pomidorowy bezglutenowy BIO 500 ml - BIO FOOD8,98 zł|Producent: BIOFOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)
- Bez glutenuBez cukruSoja edamame w zalewie BIO 200 g (130 g) - RAPUNZEL10,71 zł|Producent: RAPUNZEL (makarony, czekolady, oleje, kremy orz.)