Przetwory bezglutenowe
Przetwory to jeden z najważniejszych składników polskiej kuchni. Jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych owoców jest mocno ograniczony, pozwalają cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Ekologiczne przetwory bezglutenowe zostały wyprodukowane w stuprocentowo mechaniczny sposób, bez użycia środków chemicznych i sztucznych dodatków. Pozbawione glutenu, nawet w śladowych ilościach, idealnie nadają się dla osób z celiakią oraz tych, którzy poszukują zdrowych zmienników przetworzonych, wysokosłodzonych dżemów sklepowych.
- Bez glutenuBez cukruPrzecier pomidorowy bezglutenowy BIO 500 ml - BIO FOOD8,98 zł|Producent: BIOFOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)
- Bez glutenuBez cukruPrzecier z dyni bezglutenowy 660 g - KROKUS16,61 zł|Producent: KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)
- Bez glutenuPłatki róży w cukrze 220 g - POLSKA RÓŻA32,38 zł|Producent: POLSKA RÓŻA (soki owocowe, syropy, shoty)
- Bez glutenuPłatki róży w cukrze 320 g - POLSKA RÓŻA42,70 zł|Producent: POLSKA RÓŻA (soki owocowe, syropy, shoty)
- Bez glutenuBez cukruSoja edamame w zalewie BIO 200 g (130 g) - RAPUNZEL10,71 zł|Producent: RAPUNZEL (makarony, czekolady, oleje, kremy orz.)