Przetwory bezglutenowe
Przetwory to jeden z najważniejszych składników polskiej kuchni. Jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych owoców jest mocno ograniczony, pozwalają cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Ekologiczne przetwory bezglutenowe zostały wyprodukowane w stuprocentowo mechaniczny sposób, bez użycia środków chemicznych i sztucznych dodatków. Pozbawione glutenu, nawet w śladowych ilościach, idealnie nadają się dla osób z celiakią oraz tych, którzy poszukują zdrowych zmienników przetworzonych, wysokosłodzonych dżemów sklepowych.
- Bez glutenuBuraczki tarte pychotka bezglutenowe BIO 280 g - PRIMAVIKA9,37 zł|Producent: PRIMAVIKA (przetwory i pasty vege)
- Bez glutenuBez cukruFasola masłowa w zalewie BIO 400 g (240 g) - LA BIO IDEA8,73 zł|Producent: LA BIO IDEA (makarony, strączkowe,sosy pomidorowe)
- Bez glutenuGroszek zielony w zalewie BIO 350 g (230 g) (SŁOIK) - BIO PLANET9,30 zł|Producent: BIO PLANET - seria INNE
- Bez glutenuBez cukruKoncentrat pomidorowy 22 % bezglutenowy BIO 130 g - ZWERGENWIESE8,65 zł|Producent: ZWERGENWIESE (pasty, musy, sosy)
- Bez glutenuMusztarda ostra grubo mielona 180 g - KROKUS9,17 zł|Producent: KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)
- Bez glutenuBez cukruPomidory pelati bez skóry BIO 400 g (240 g) - ALCE NERO8,73 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Bez glutenuBez cukruPrzecier pomidorowy bezglutenowy BIO 500 ml - BIO FOOD8,98 zł|Producent: BIOFOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)