Przetwory bezglutenowe
Przetwory to jeden z najważniejszych składników polskiej kuchni. Jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych owoców jest mocno ograniczony, pozwalają cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Ekologiczne przetwory bezglutenowe zostały wyprodukowane w stuprocentowo mechaniczny sposób, bez użycia środków chemicznych i sztucznych dodatków. Pozbawione glutenu, nawet w śladowych ilościach, idealnie nadają się dla osób z celiakią oraz tych, którzy poszukują zdrowych zmienników przetworzonych, wysokosłodzonych dżemów sklepowych.
- Bez glutenuBuraczki tarte pychotka bezglutenowe BIO 280 g - PRIMAVIKA (PRIMAECO)7,83 zł|Producent: PRIMAVIKA (przetwory i pasty vege)
- Bez glutenuBez cukruKoncentrat pomidorowy 22 % bezglutenowy BIO 130 g - ZWERGENWIESE7,95 zł|Producent: ZWERGENWIESE (pasty, musy, sosy)