Roślinny zamiennik jaj do jajecznicy, omletu, quiche i innych dań jajecznych bezglutenowy 180 g - CULTURED FOODS

15,30 zł
W magazynie

vEGGs „Omelette” - roślinna alternatywa dla jajek, bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki i wegańska. Idealna do jajecznic, omletów i quiche. Prosty sposób na zdrowe i smaczne dania! #zakreconysloik

Roślinny zamiennik jaj do jajecznicy, omletu, quiche i innych dań jajecznych bezglutenowy 180 g - CULTURED FOODS jest do kupienia w przyrostach co 1
Bez GLUTENU
Bez cukru

Opis

SKŁADNIKI
mąka z grochu (46 %), koncentrat białka grochowego (18 %), mąka z ciecierzycy, błonnik roślinny (bambus), ekstrakt drożdżowy, naturalny aromat, sól himalajska, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma gellan, barwnik: beta-karoten.
 
OPIS
vEGGs „Omelette” to roślinna, 100 % naturalna alternatywa dla JAJEK, dzięki której przyrządzisz pyszną wegańską jajecznicę, omlet, quiche, frittatę i inne jajeczne dania. Po prostu wymieszaj vEGGs z wodą, wylej na rozgrzaną patelnię i przyrządź veggecznicę, lub też dodaj warzywa, wstaw do piekarnika i przyrządź smaczną zapiekankę. Użyj vEGGs także jako składnik naleśników, słodkich wypieków czy ciasta na pierogi. vEGGs to niezbędnik w każdej kuchni, nie tylko wegan i alergików - mają długi termin przydatności i możesz je wygodnie przechowywać w szafce.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jednego wegejajka: dokładnie wymieszaj 1 miarkę proszku, 1,5 - 2 miarki zimnej wody oraz 0,5 łyżeczki oleju. Stosuj jak jajko kurze.
Wegecznica: Przygotuj mieszankę z dowolnej ilości wegejajek. Wlej mieszankę na rozgrzaną, dobrze natłuszczoną nieprzywierającą patelnię. Smaż przez około 5 minut, delikatnie mieszając, przewracając i rozdzielając. Mieszaj tylko sporadycznie.
WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego omlet, quiche i podobne dania: Dodanie MLEKA lub śmietany nie jest zalecane.
 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1350 kJ/323 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 20 g
Białko: 25 g
Sól: 2,2 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5907222657423
Waga całkowita (kg)0.220000
ProducentCULTURED FOODS (zamienniki wegańskie)
Adres producentaCultured foods sp. z o.o. mościckiego 1, 24-110 puławy
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

ProduktBez glutenu (deklaracja)
Produkt

Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach)

Gwarantowany termin przydatności (dni)90
Rozszerzony opis

vEGGs „Omelette” to innowacyjny roślinny zamiennik jaj, który doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Bezglutenowa mieszanka z mąki z grochu i koncentratu białka grochowego pozwoli Ci przygotować pyszną jajecznicę, omlet, quiche czy frittatę w 100% wegańskiej wersji. Dodatek błonnika roślinnego, naturalnego aromatu i soli himalajskiej zapewnia zdrową alternatywę dla tradycyjnych jaj. Wystarczy połączyć vEGGs z wodą, aby stworzyć smaczną i sycącą potrawę. Bezpieczne i wygodne w przechowywaniu, vEGGs to niezbędny produkt dla wegan, alergików i osób dbających o środowisko. Uwielbiamy vEGGs, bo pozwala cieszyć się smakiem ulubionych dań, nie rezygnując z wartości odżywczych i jakości składników. Spróbuj vEGGs „Omelette” i pozwól sobie na jeszcze większą kreatywność w kuchni!

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: